Sign up in 30 seconds and meet someone

Tempat dating best di melaka

Published: 24.01.2017

Hanya orang yang menghargai sejarah akan menghargai masjid ini sepenuhnya. Kalau bertuah mungkin terserempak dengan Noraniza Idris selaku pengarah taman-taman ini. Kampung Buku Malaysia Melaka telah ditubuhkan bermula pada 9 April

You can also visit Army museum for an insight into the history of army dating back to Pulau Langkawi Resort Tempat Percutian Menarik Tempat menarik.

Pameran orang-orang perdangang pada zaman Kesultanan Melayu Melaka. Untuk merasai kemeriahan Jonker Street, datang pada malam Sabtu dan malam minggu kerana terdapat pasar malam yang sangat meriah. Ni memang spot bergambar oleh para pengunjung.

Jalan PM7, Plaza Mahkota. Ikon bersejarah negeri Melaka ini sering menjadi tempat tumpuan pelancong dalam dan luar negara. Kat sini la saya beli kasut futsal Puma dengan harga RM Berubat di Melaka kali kedua. A Famosa, Stadhuys, Kubu St.

Korang harus singgah dekat Gerai Makanan Perhentian Kuih Kampong ni tau. Apa yang menarik kat sini?

Tempat tempat menarik di Melaka

Binaan kubu berbongkah batu ini yang berusia lebih tahun telah dibina sejak zaman era penjajahan zaman Portugis pada tahun sebagai kubu pertahanan untuk melawan penentangan penduduk Melaka ketika itu. Destinasi ini lebih tertumpu kepada sejarah seni bina rumah dan perkakasan untuk membina rumah tradisional orang dulu-dulu.

Bergambar bersama gajah menggunakan kamera individu: Dgn hanya RM untuk satu unit apartment 3 bilik.. Keistimewaannya ialah ia disira dengan gula Melaka. Kubu ini bertukar tangan pada tahun apabila orang Belanda berjaya mengusir Portugis dari Melaka.

  1. Orion_Gryphon - 30.01.2017 in 20:26

   Selain Melaka, terdapat juga negeri-negeri lain di dalam Malaysia yang mempunyai lokasi pelancongan yang tidak kurang menariknya. Design by Free WordPress Themes Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes Best WordPress Themes.

   Artem_Nikolaev - 02.02.2017 in 10:27

   Anonymous 29 November at Yang ni kitorang order sekilo.

   Cristiano_Cruze - 09.02.2017 in 17:20

   Suasananya yang romantis dengan kecantikan rama-rama eksotik di sini di samping bunga-bunga yang berwarna-warni pasti memberi anda satu kenangan bulan madu yang indah. Jonker Street — Baba Nyonya dan Barangan Antik Peminat barangan antik dan mereka yang ingin mendalami kehidupan keturunan Baba dan Nyonya tidak boleh tidak pergi ke Jonker Street.

   Dmitriy_Neizvesniy - 12.02.2017 in 10:10

   America Langkah demi langkah untuk naik kapal terbang. Terdapat juga tumbuh-tumbuhan dan pokok-pokok eksotik yang ditanam di sekitar zoo ini.

  Add review

  Your e-mail will not be published. Required fields are marked *


  Privacy Policy - Terms of Use Contact Us
  Copyright © 2001-2017 chavaipa.com All rights reserved.